Met passie vertellen over een onderwerp. Dat is wat Marieke Groen kan. In december kregen we mail contact en dat heeft nu als resultaat dat we een hele mooie teamscholing samen hebben ontwikkeld. Marieke, heeft overigens het meeste werk gedaan. De titel van de teamscholing is traumasensitief onderwijs. Het doel ervan is om de veerkracht van kinderen te vergroten.

Ingrijpende gebeurtenissen maken we allemaal mee. Wat de impact hiervan is, is mede afhankelijk van de veerkracht van de persoon die het overkomt. In elke klas zijn er kinderen die iets hebben meegemaakt wat een trauma is of wat er tegen aan schuurt.

Deze training helpt je als leerkracht om trauma’s te herkennen en om daar mee om te gaan. Het zal zorgen voor rust in de groep en voorkomt escalaties. Wanneer we het hebben over passend onderwijs en hoe daar mee om te gaan, dan is deze training perfect.

Marieke is een enthousiaste docent die met energie en humor een groep meekrijgt. Mooi om te zien dat mensen zich kunnen vastbijten in een onderwerp.

Het onderwijswereldje is klein. Zitten we met haar om tafel en ineens valt het kwartje. Marieke Groen is de dochter van Tiemen Groen. En Tiemen komen we tegen als schoolbegeleider bij taalplan Frysk. We hebben even op onze dijen geklets van plezier.

Klik her om meer te lezen over deze training: https://www.semko.nl/schoolbeg…/traumasensitief-onderwijs/