Herintrederscursus voor leerkrachten basisonderwijs van start

Herintrederscursus voor leerkrachten basisonderwijs van start

Joure, dinsdag 8 september jl. is de herintrederscursus voor leerkrachten van start gegaan. Leerkrachten die ooit de pabo hebben afgerond, maar om wat voor reden dan ook niet werkzaam zijn geweest binnen het basisonderwijs. Nu willen ze terug het onderwijs in, maar zo een klas binnen stappen is geen sinecure. De afgelopen jaren is het onderwijs veranderd. Zo hebben een aantal cursisten niet eerder gewerkt met een digibord of met groepsplannen. Daarnaast is de organisatie van de basisschool niet meer zoals een aantal jaar geleden. 

De herintrederscursus heeft als doel om de herintredende leerkrachten een goede basis te geven. De cursisten gaan vier maanden elke week een avond naar school. Ze krijgen les over actuele onderwerpen die spelen binnen het onderwijs. Daarnaast gaan ze minimaal een dag per week op stage. Ze krijgen een persoonlijke begeleider en de groep is klein. 

Volgens Meindert Tjerkstra, cursusleider, is het goed dat de groep niet te groot is. Er moet veel ruimte zijn om van elkaar te leren. Alle cursisten gaan hetzelfde proces door. Ze hebben dezelfde vragen. Is het onderwijs nog wat voor hen en kunnen ze nog lesgeven? Met deze cursus wordt er concreet wat gedaan aan het leerkrachten tekort in de regio. Leerkrachten die zonder begeleiding terug het onderwijs in willen zullen moeite hebben om aan te haken. Deze cursus geeft hen zelfvertrouwen en leert ze alles wat ze moeten weten om weer aan de slag te gaan. 

De docenten van de cursus kijken er naar uit om de herintredende leerkrachten te onderwijzen over alles wat er nu gebeurt in het onderwijs.  

Meer informatie over de herintrederscursus is te vinden op de site van Onderwijsbureau semko

Back To Top