Ik heb dat soms. Dan zie ik een filmpje of ik praat met iemand en dan denk ik aan de klas die ik heb les gegeven. Zo’n enthousiaste klas die alles leuk vindt.

Ik had dit op het moment dat ik een filmpje keek van iemand met een mini polijsttrommel. Het is een kleine machine waar je steentjes in doet en die dan vier weken lang ronddraait. Elke week doe je de machine open en maak je de steentjes die je erin hebt gestopt schoon en doe je nieuw polijstpoeder erbij.

Direct na het kijken ben ik online gaan zoeken en heb via een webshop een kleine trommel gekocht. Met alles erop en eraan. Al na een week draaien krijg je prachtige resultaten en na vier weken zijn de steentjes oogverblindend. Dat is misschien wat overdreven maar het zijn fantastische steentjes.

Zo’n machine is voor elke school echt super leuk. Ik zie het voor mij dat alle kinderen na vier weken een geluksteentje krijgen. Vier weken is best lang maar het is elke keer spannend wanneer de machine open gaat en de eerste resultaten zichtbaar worden. Elke week mogen andere kinderen de trommel open doen en de steentjes schoonmaken. Ondertussen kunnen er lessen gegeven worden over geologie en steensoorten.

Hieronder een foto van het resultaat. We hebben het op de site van Semko gezet als mogelijke workshop. Wie weet komt er iemand van Semko langs om geluksstenen te maken bij jou op school.

Klik hier voor meer informatie: Geluksstenen

Geluksstenen