Klaske Meester
Klaske Meester

Ik ben Klaske Meester, maar je mag me ook juf Meester noemen. Met heel veel plezier werk ik voor voor Semko en werk ik graag mee aan het gegeven om het onderwijs mooier te maken. Ik sta al jaren voor de klas. Inde beginjaren voor de middenbouw, later vooral in de hoogste groepen. In de afgelopen periode belandde ik van voor in de klas naar achter in de klas. Het voelde als  een hele waardevolle taak om leerlingen individueel te mogen begeleiden. Nu staat er een nieuwe uitdaging op mij te wachten en word ik tijdelijk de groepsleerkracht van een middenbouwgroep op het speciaal basisonderwijs. 

Wat het onderwijs zo mooi maakt?

Elk kind is uniek en heeft zo zijn eigen verhaal. Het maakt mij trots om te weten dat ik hier een klein onderdeel van mag zijn. Het allerbelangrijkst voor mij is om kinderen zo vertrouwd met zichzelf te maken dat ze ook daadwerkelijk tot het schrijven van hun eigen verhaal kunnen komen. 

Als kind zijnde wilde ik graag journalist worden. Het verhaal achter een mens heeft me altijd al geboeid. ‘You can make anything by writing’ en dat maakt dat ik graag in mijn pen kruip. Door schrijven kan ik mijn fantasie de vrije loop geven en daarnaast gebruik ik het schrijven om mijn gedachten op orde te brengen. Doordat het schrijven mij zoveel brengt, weet ik dat het kinderen ook veel zal brengen en daarom heb ik een training ‘Stellen’ ontwikkeld. Tijdens deze training zullen we spelen met woorden en kijken hoe we op een hele praktische manier nader tot de kerndoelen voor ‘Stellen’ kunnen komen. De rode lijn tijdens deze training is hoe de leerlingen plezier kunnen beleven aan het lezen en schrijven van voor hun bestemde teksten.  

Ik geniet enorm van taal daarom ben ik blij dat ik mag schrijven voor onderwijsbloggers. Ik wissel in mijn blogs. De ene keer zijn het ervaringen die ik opdoe met mijn groep en de andere keer gaat over mijn innerlijke beleveningswereld.

Datamuur geeft een roer

Ook geef ik samen met Annelies Brouwer een training in het ontwerpen van een datamuur. Kinderen kun je heel goed het roer in handen geven wat betreft het leren ‘leren’. Je maakt het leren ‘leren’ inzichtelijk en hierdoor zal de intrinsieke motivatie groeien. Tevens zal het groepsgevoel sterker worden, aangezien je samen op missie gaat.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Klaske Meester is inzetbaar voor de volgende diensten.


Wilt u in contact komen met Klaske Meester stuur een bericht naar info@semko.nl

Klik hier wanneer u alle blogs van Klaske wil lezen.