Kindermassage op het Tweespan te Lemmer

Kindermassage op het Tweespan te Lemmer

Basisschool het Tweespan te Lemmer heeft een prijs gewonnen. Na een spannende verloting op Facebook heeft Bea Vukkink vanuit Onderwijsbureau Semko als prijs een les kindermassage gegeven. Een Leerkracht van het Tweespan reageerde vol enthousiasme en nodigde Bea om langs te komen.

In Fryslân is kindermassage nog relatief onbekend. De beste manier om er mee in aanraking te komen is door het te doen. Tijdens de kindermassage wordt alleen de rug, schouders en armen gemasseerd. De rug is een gebied met veel kracht en beweeglijkheid. Door het werken op de rug kun je alle zenuwen bereiken die het lichaam beïnvloeden. Een rug massage is de manier om stress te verminderen. De massage wordt over de kleding heen gegeven. De kinderen geven de massage klassikaal aan elkaar.

Tijdens deze les is er gewerkt met een bal, de menselijke knoop en de basis van de kindermassage. De reactie van de kinderen waren dat het heel fijn was. Er daalde rust neer over de groep en de woorden leuk, wow en heerlijk zijn meerdere malen gevallen. De kinderen wilde graag vaker aan de slag met massage.

De komende maanden gaat Bea meer scholen bezoeken. Scholen kunnen contact zoeken met Onderwijsbureau Semko.  Wil je hard werken met een groep dan is ontspanning ook erg belangrijk. Kindermassage kan daar bij helpen.

One thought on “Kindermassage op het Tweespan te Lemmer

  1. Prachtig om te zien dat Bea de kans krijgt Onderlinge Kindermassage (Happy Kids Massage) te demonstreren in de klas. Uit ervaring weet ik dat vrijwel alle kinderen hier zeer positief op reageren en naar mijn idee zou dit standaard op iedere school wekelijks een onderdeel van de lesstof behoren te zijn.
    Dat Bea en haar collega’s nog maar veel kinderen en leerkrachten mogen inspireren om hiermee aan de slag te gaan.

Comments are closed.

Back To Top