Semko Magazine

Semko Magazine

Old Skool

Het nieuwe Semko Magazine is uit en ligt in de schappen ;-). Nee helaas zover is het nog niet. De verspreiding van het Magazine gaat gewoon nog ‘old skool’ en eigenlijk is dit nog veel leuker. Wij brengen het namelijk zelf bij de scholen en belangstellenden langs. Wij delen het uiteraard uit bij onderwijsdagen, cursussen en andere momenten waar Semko aanwezig is.

Abonnement

Ik las dat maar liefst 87% van alle Nederlanders regelmatig een tijdschrift leest. Ik hoor zelf ook bij die doelgroep, jarenlang heb ik een abonnement gehad en dit begon heel lang geleden, net als bij velen bij de Donald Duck. Tegenwoordig neem ik een tijdschrift mee uit de bibliotheek of af en toe trakteer ik mijzelf op een tijdschrift bij de kiosk.

Onderwijsliefhebbers

Wat maakt een tijdschrift zo aantrekkelijk om te pakken? Ten eerste het onderwerp, de foto’s en uiteraard de geschreven stukken. Het Semko Magazine is voor alle onderwijsliefhebbers en leerkrachten die passie voor het onderwijs hebben.

Fotograferen

In het begin dit jaar heb ik een fotografiecursus gevolgd. Ontzettend leuk om te doen en veel geleerd. En nu mocht ik dan ook ‘echt’ aan de slag, fotograferen voor het magazine. Op een dorpsschool in Friesland heb ik fijne plaatjes gemaakt bij de kleuters in de kring, in de middenbouw een kijkje genomen bij de rekenles en de bovenbouw was zelfstandig aan het werk met computers en tablets.

Een heerlijke dag

Bij de kleuters werd ik door de leerkracht op een prachtige manier geïntroduceerd. De leerlingen hadden afgelopen weken gewerkt over het thema beroepen. En zo vertelde de juf dat er nu dan ook een echte fotograaf in de klas kwam. Ze waren nieuwsgierig en wilden graag de gemaakte bouwwerken van duplo laten zien. Van een 5 jarige verklede prinses kreeg ik een rondleiding door het lokaal. Je begrijpt wel dat ik een heerlijke ochtend op deze school heb gehad.

Misschien ligt er bij jou binnenkort in de teamkamer ook wel een inspirerend onderwijsmagazine op de koffietafel. Veel leesplezier!

Back To Top